Girişimcilik Topluluğu Startup Trakya Hazır !

Ülkemizde geçte olsa önem verilen girişimciliğin ilk yıllarında, Trakya’nın coğrafi konumunu , halkını , çağdaşlığını ve Atatürkçülüğü gibi mükemmel yanlarını göz önünde bulundurarak bir gün doğup büyüdüğümüz toprakların bilim, sanat ve teknoloji merkezi olabileceğini hayal ettik. Bu hayalin sadece bizlerin değil tüm Atatürkçü gençlerin hayali olduğunu biliyorduk.

Hayalimizin peşinden gidip girişimci olduk , çeşitli kurum ve kuruluşlar için girişimcilik kültürü oluşturulmasında önemli rol oynadık. Girişimcileri destekledik ; 15 ‘den fazla üniversitede girişimciliğin yayılması için çalışmalar yaptık.  Girişimciler ve Öğrenciler için 500’den fazla öğrenciye destek olan ülkemizin en büyük ücretsiz mentorlük ağını kurduk ve şimdi girişimcilerin Trakya’da bir araya gelip bilgi ve tecrübelerini aktardığı yenilikçi girişimcilik topluluğu Startup Trakya’yı faaliyete geçiriyoruz.

Startup Trakya’yı insanlığı ileriye götürmek için faydalı girişimcilik modeli temelinde oluşturduk. İnsanlığa fayda sağlayan, varolan şeyleri yeni baştan düşünen, inovatif ortama sahip  girişimlerin bölgemizde kurulmasını arzuluyoruz.

“Yahu deli misiniz  ? Trakya’da ne girişimi  ? Buradan bir şey olmaz , Trakya’nın daha çook senesi var ” gibi söylemler her zaman olacaktır. Eğer gelecek nesiller mutlu olsun, üretsin, çalışanlar mutlu olsun, sanat olsun, teknoloji olsun, yenilikçi olalım  iş bulalım ! gibi arzularınız varsa bunları yapmanın tek yolunun bölgede yenilikçi girişimler kurmaktan geçtiğini bilmenizi isteriz. Yanı başımızda doğaya zarar veren fabrikaların mutluluğumuzu sağlayamayacağı ve insanlığı ileriye götüremeyeceği bariz ortadayken yapmamız gerekenler bizleri ileriye götürenlerin tavsiyelerine uymaktır.  ;

“Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.”

“Zafer, “zafer benimdir” diyebilenindir. Başarı ise “başaracağım” diye başlayarak sonunda “başardım” diyenindir.”

“Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak.”

“Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar. “

BAŞÖĞRETMEN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK